STODT Niice Digital Marketing 220519 LQ Mailerlite 05934

BBL opleidingen verspanen bij STODT

De verspanende BBL opleidingen van STODT zijn uniek in Nederland en al jarenlang een groot succes. De BBL opleidingen zijn op verzoek van en samen met de industrie opgezet. Daarmee voorzien we in de behoefte van bedrijven én werknemers. Op deze pagina vind je alle informatie over de BBL-opleidingen.

Meld je hier aan voor een voorlichtingsbijeenkomst

Wat is een BBL opleiding in de metaal en techniek?

BBL staat voor BeroepsBegeleidende Leerweg. Een BBL is een opleiding waarbij je werkt en leert in dezelfde periode. Bij STODT houdt dat in dat je één dag in de week naar school gaat, terwijl je de overige dagen als verspaner bij jouw werkgever aan de slag bent. Op die manier kun je dat wat je leert tijdens je opleiding, direct toepassen in de praktijk. Aan het einde van de BBL opleiding ontvang je een officieel erkend MBO diploma.

De verschillende BBL-opleidingen bij Stodt

Zij-instromers in de verspaning

Na het doorlopen van de cursus zij-instromers in de verspaning kun je door intensieve training en begeleiding produceren met conventioneel gestuurde productiemachines.

BBL 3 Allround Precisieverspaner

Na het doorlopen van deze praktijkgerichte opleiding BBL 3 Allround Precisieverspaner met intensieve begeleiding, kun je zelfstandig CNC programma's opstellen en produceren met CNC gestuurde productiemachines.

BBL 4 Verspaningstechnoloog

Na het doorlopen van deze praktijkgerichte en project gestuurde opleiding BBL 4 Verspaningstechnoloog heb je inzicht en kennis van de moderne manier van verspanen.

BBL opleidingen STODT volgen

Wat kost een BBL opleiding bij STODT?

De prijs voor een BBL opleiding bij STODT staat altijd aangegeven bij de opleiding in kwestie. Onder die prijs vallen lessen van vakspecialisten en een landelijk erkend diploma. Bovendien zijn voor veel opleidingen subsidiemogelijkheden beschikbaar die een groot verschil kunnen maken, vergeet deze niet!

Ontdek wat een BBL opleiding bij STODT kost

Inschrijven voor een BBL opleiding bij STODT

Wil jij je inschrijven voor een BBL opleiding bij STODT? Dat kan via onderstaande knop! Wil je liever eerst een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen? Dat kan iedere eerste donderdag van de maand tussen 15.00 en 16.30 uur te Hengelo. Meld je hier vooraf voor aan via info@stodt.nl of bel 088 0112 345. In Best is voorlichting alleen mogelijk op afspraak.

STODT Niice Digital Marketing 220519 LQ Mailerlite 06683

De eisen voor een BBL opleiding

Wil jij een BBL opleiding bij STODT volgen? Dan zit daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Namelijk:

  • Je bent 16 jaar of ouder;

  • Je voldoet aan de toelatingseisen: je hebt een VMBO diploma, HAVO diploma, BOL4 werktuigbouw of diploma verspaner niveau 2;

  • Je werkt bij een erkend leerwerkbedrijf.

Schrijf je in!

Werken en leren met een BBL opleiding

Tijdens de BBL-opleiding is het verplicht om het praktijkgedeelte van de opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit wordt beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd. Een bedrijf moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om als een erkend leerbedrijf gezien te worden. Dit is om veilige leerwerkplekken te creëren voor studenten.

Werk jij nog niet bij een erkend leerwerkbedrijf? Wij helpen je zoeken!

Alles over BBL werken en leren

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.

Ik voldoe niet aan de eisen om te beginnen aan een BBL3 opleiding, maar ik wil wel graag verspaner worden. Wat nu?

Voor nieuwkomers in de verspaning of voor mensen die zich willen laten omscholen naar verspaner hebben wij het schakelprogramma zij-instromers in de verspaning ontwikkelt. Tijdens deze cursus doe je alle kennis op die nodig is om te voldoen aan de instroom voorwaarden van de BBL3 opleiding.

Wat is een erkend leerwerkbedrijf?

BBL-opleidingen zijn zo ingericht dat je vooral in de praktijk leert door zelf aan de slag te gaan. Daarom moet je om aan een BBL-opleiding te beginnen werk hebben bij een erkend leerwerkbedrijf. Zonder erkend leerwerkbedrijf kan je niet starten met een BBL-opleiding.

Hoe vind je een erkend leerwerkbedrijf?

Alle erkende leerwerkbedrijven zijn geregistreerd bij het SBB. Heb jij een werkgever die niet is erkend bij het SBB? Dan kun je vragen of zij een erkenning willen aanvragen.

Moet ik iets aanschaffen voor de opleiding?

Voor de opleiding moet je tijdens praktijklessen veiligheidsschoenen dragen. Hier dien je zelf voor te zorgen.

Elke periode maak je een verslag. Het is dus handig om een laptop of computer te hebben. Mocht je niet in het bezit zijn van een computer of laptop dan is er in overleg de mogelijkheid om op school te werken aan jouw verslagen.

Voor de opleiding wil ik een computer/laptop kopen, waar moet ik rekening mee houden?

Wil je een computer of laptop aanschaffen voor de opleiding? Dan hoeft dit voor onze opleiding geen ingewikkelde te zijn. De software systemen die wij gebruiken om te programmeren zitten namelijk in de cloud. Deze is op de meest simpele laptop met een internetverbinding te bereiken.

socialmedia