BBL opleiding

Wat is een BBL opleiding?

Een BBL opleiding volgen; je hoort het wel vaker, maar wat betekent het eigenlijk? BBL staat voor BeroepsBegeleidende Leerweg. Tijdens een BBL opleiding leer en werk je dus tegelijkertijd. Dé oplossing om jezelf gericht te ontwikkelen of jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hoe dat precies te werk gaat, hebben wij voor je uitgewerkt.

Wat houdt een BBL opleiding bij STODT in?

Onze verspanende BBL 3 en BBL 4 opleidingen zijn al jarenlang een groot succes en voorzien in de behoeftes van bedrijven en werknemers.

Tijdens een BBL-opleiding volg je één dag school en werk je daarnaast bij jouw werkgever. Je kunt daardoor alles dat je leert direct toepassen in de praktijk.

Gedurende de opleiding houdt je een portfolio bij, worden toetsen afgenomen en doe je examen in de algemeen vormende vakken. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid (PvB).

Ook de keuzedelen, waarover je in het eerste jaar uitgebreid geïnformeerd wordt, worden geëxamineerd. Na een succesvolle afronding ontvang je een diploma van het ROC van Twente of het ROC van Amsterdam.

Icoon

Voorlichting

Kom naar de BBL voorlichtingsbijeenkomst die STODT organiseert in Hengelo en Best!

Meld je aan
Icoon

Subsidiemogelijkheden

Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden en bijdragen voor cursussen en opleidingen.

Subsidiemogelijkheden
Icoon

Werkgever?

Als je nog geen werkgever hebt, kun je contact met ons opnemen, om samen te kijken naar een oplossing.

Neem contact op

Is een BBL opleiding een goede keuze voor mij?

Ben je nieuw in de techniek of wil je je laten omscholen tot allround verspaner? Dan raden we aan je te laten omscholen naar de metaalbewerking. Dit aanbod is voor mensen zonder of met geringe ervaring in de techniek, maar met ambitie om als verspaner aan de slag te gaan.

Wil jij je verder ontwikkelen in de verspaning? Dan zijn onze BBL opleidingen de juiste keuze. De opleidingsduur wordt op basis van de intake bepaald en kan zelfs versneld worden bij voldoende vooropleiding/ervaring en motivatie. Ontdek via de knop alles over onze BBL opleidingen.

Alles over de BBL opleidingen bij STODT
Menzing 1

Wat kan ik na de afronding van de BBL-opleiding?

Heb jij een BBL opleiding bij STODT afgerond en wil je een vervolgstudie oppakken? Na de BBL 3 opleiding, kun je de BBL 4 opleiding oppakken. Heb je de BBL 4 opleiding afgerond en wil je door? Dan kun je naar het HBO of de cursus Technische bedrijfskunde in de maakindustrie volgen bij STODT!

Weten hoe zo’n traject eruit ziet? Jan-Willem legde sinds 2016 eenzelfde traject af. Je leest zijn verhaal hier!

Lees het verhaal van Jan-Willem

Het unieke van een BBL opleiding van STODT

De lessen in de BBL opleidingen van STODT worden verzorgd door vakspecialisten uit, en nog steeds werkzaam in, het bedrijfsleven. Daardoor sluit de opleiding altijd aan op de laatste stand van de techniek in het bedrijfsleven.

Iedereen krijgt bij STODT een eigen begeleider; iemand die geregeld gesprekken heeft met jou en je praktijkbegeleider, elke periode jouw resultaten met je doorneemt en een plan met je maakt om je studie succesvol af te ronden. Zo houden we de lijntjes kort en zorgen we ervoor dat onze deelnemers de opleiding succesvol doorlopen.

Voorlichtingsmomenten en de opleidingsadviseur

Advies of voorlichting nodig? Onze opleidingsadviseur zit daarom online klaar om jou te helpen bij je keuzes en vragen. Maak een afspraak bij Bas Kerbusch en je ontvangt een teams uitnodiging voor je vrijblijvende adviesgesprek.

Bovendien plannen wij elke eerste donderdag van de maand, tussen 15.30 en 17.00 uur, een voorlichtingsbijeenkomst bij STODT. Jij bent dan van harte welkom om kennis te maken met de locatie! Aanmelden kan via info@stodt.nl of 088 0112 345.

Maak een afspraak bij Bas

Heb je nog vragen?

Direct contact

Neem contact op met een STODT medewerker

Suzanne
socialmedia