Dave Bik BBL 3 ervaring

De ervaringen van BBL'er Dave bij STODT

Hoe is het om een BBL opleiding te volgen bij STODT? Dave schreef zich in nadat bleek dat zijn HBO opleiding niet bij hem paste en hij in de metaalbewerking terechtkwam. Van tevoren zeker weten dat een opleiding een goede match is, is lastig. Dat heeft Dave zelf gemerkt. Om anderen te helpen in die keuze deelt hij daarom hier zijn ervaring met onze BBL opleiding!

Wat houdt een BBL 3 opleiding in?

"Ik volg nu vier maanden de BBL 3 allround precisie verspanen opleiding bij STODT. Deze opleiding omvat veel verschillende aspecten van het vak, zoals programmeren, materialenkennis en een deel wiskunde. Een doorgaanse week bestaat voor mij uit drie werkdagen waarop ik 9,5 uur maak en een schooldag van 08.30 tot 20.45 uur op donderdag."

Van HBO naar de metaaltechniek en STODT

“Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik mijn HAVO-diploma behaald en een poging gedaan om een HBO-studie te volgen.” Uiteindelijk bleek de studie geen goede match voor Dave, waarop hij stopte en in de metaaltechniek belandde. Daar wierp hij zich op tal van werkzaamheden, waaronder zetten, bankwerken, lasersnijden en verspanen.

“Later werd ik door een collega van me geattendeerd op de mogelijkheid om een opleiding te volgen en meer te leren over het vak waar ik mezelf had gevonden.” Hij koos om dat bij STODT te doen, “omdat ik er een goed gevoel bij had en STODT simpelweg erg hoog aangeschreven staat.”

STODT Liike 05693

Dave's ervaring met STODT

Hoewel hij nog maar vier maanden bezig is, is Dave erg tevreden: “Tot nu toe bevalt het me uiterst goed! Ik vind de opleiding erg leerzaam en de sfeer die hier hangt is fijn. Geen gedoe, gewoon stevig aanpakken.” Met name de veelzijdige lesstof is voor hem een pluspunt, maar ook de sfeer en de vrijheid die je krijgt bij STODT bevallen goed.

“Of ik ook minpunten heb? Nee die kan ik zo even niet bedenken”, aldus Dave.

Een opleiding bij STODT is echt een aanrader

"Ik zeg altijd dat ik maar wat aan rommel. Maar dat is nou precies waarom verspanen bij mij past. Als je van dingen proberen en van nieuwe manieren van het bewerken houdt, dan is verspaning een heel leuk, veelzijdig vak. En als je al van plan bent om jezelf verder te ontwikkelen en meer te weten te komen op het gebied van verspaning, dan is de BBL 3-opleiding bij STODT écht een aanrader!"

Dus ben jij geïnteresseerd in het volgen van een BBL opleiding bij STODT? Lees je in op onze website en maak een weloverwogen keuze via onderstaande knop!

Ontdek alles over onze BBL opleidingen
socialmedia