Maatwerk 0pleiding

NOW 2.0-regeling voor bedrijven en werkenden

De NOW 2.0-regeling is een verlenging van maatregelen uit het eerste noodpakket voor bedrijven en werkenden, die flink zijn geraakt tijdens de coronacrisis. Een belangrijk nieuw onderdeel is extra steun voor (om)scholing.

Inspanningsverplichting bedrijven

Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen worden verplicht door de overheid om ontwikkeladvies of (bij)scholing voor werknemers te regelen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van opleidings- en of ontwikkelfondsen (O&O fondsen).

"NL leert door"

Onderdeel van de NOW 2.0-regeling is de subsidieregeling "NL leert door". Dit crisispakket helpt werknemers, die hun baan dreigen te verliezen in het ontwikkelen in kansrijke beroepen. Dit vindt plaats via scholing en loopbaanadviezen. Voor deze stimulering heeft de overheid een crisispakket van 50 miljoen euro beschikbaar gesteld. Door een NOW 2.0 verklaring af te leggen, voldoet u als bedrijf aan de inspanningsverplichting.

Samen kijken naar kansen

Omscholing bij STODT

Ben je werkzaam binnen een organisatie maar hebben de veranderingen een negatieve invloed op jou werkpositie? Dan is een bij- of omscholingstraject bij STODT interessant voor jouw. Wij bieden mogelijkheden om je kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Zo kunnen wij samen met jou kijken naar de kansen in je huidige vakgebied, als ook nieuwe kansen in diverse technische beroepen.

Omscholing bij STODT

Vragen?

Neem contact op met een STODT medewerker

Bel of e-mail

Bas
socialmedia