Liane van dijkhuizen softskills stodt

Liane over de trainingen in soft skills bij STODT

Wie zijn de mensen achter de trainingen en opleidingen van STODT? Één van onze trainers is Liane van Dijkhuizen. Liane verzorgt trainingen op het gebied van communicatie, gedrag, plannen en structureren van werkzaamheden. Met die trainingen begeleidt zij individuen, groepen en teams in onder andere beter leidinggeven, effectief werken en goed samenwerken. Zo ook voor STODT!

Trainingen voor individuen, teams en cursisten

“Ik ben via een vorig werknemer in contact gekomen met STODT. Zelf geef ik al 25 jaar lang trainingen, maar sinds 2016 ook voor STODT!” De trainingen van Liane focussen op de softskills; communicatie, gedrag, plannen, structureren... Zij geeft ook gastworkshops binnen de BBL opleidingen in communicatie en pitchen, helpt cursisten met persoonlijke effectiviteit en communicatie in de cursus Technische bedrijfskunde, maar geeft ook trainingen op locatie en op maat wanneer een team ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld op het gebied van samenwerken, stress, slechte communicatie en feedback, maar ook als er sprake is van een angstcultuur.

Liane van dijkhuizen

“Voor mij is het uitgangspunt om deelnemers inzicht te geven in persoonlijk gedrag en de communicatiestijl tijdens trainingen. Om mensen te leren afstemmen en verbinden met collega’s die een andere stijl van communicatie hebben. Heel belangrijk, vooral in deze sector, want veel technische mensen zijn doeners en/of introvert, geen praters!”

Wat vind je nu écht leuk aan het geven van de trainingen?

Liane: “Ik vind trainen en trainingen geven gewoon heel erg leuk. Iedere dag dat ik werk is een feestje voor mij. Ik heb altijd een duidelijk en praktisch toepasbaar doel om samen naartoe te werken. Ik vind het belangrijk als mensen er echt iets uit halen, dat het niet enkel gezellig is. Dus ze moeten wel hard werken!

“Iedere dag dat ik werk is een feestje voor mij.”


Het mooie aan werken voor STODT? “De mensen die ik train kijken vaak eerst de kat uit de boom, weten niet wat ze van softskills kunnen verwachten. Vervolgens ontstaat een intrinsieke motivatie, ze willen echt aan de persoonlijke ontwikkeling werken. Dat is heel leuk om te zien.” De trainingen zijn, net als alle cursussen bij STODT, net dat beetje meer volgens Liane. “Het is niet alleen vakinhoudelijk, maar juist dat stuk omgaan met elkaar.”

Trainingen in soft skills

De trainingen zijn interactief. “Ik geef geen hoorcollege waarbij je onderuit kan gaan zitten. Het is actief, praktisch en direct toepasbaar op de werkvloer”. Een training begint met een klein deel theorie, waarna iedereen gaat oefenen, om vervolgens ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. “Leren moet afgestemd zijn op behoeften. In een sector als deze in het bijzonder - een sector met veelal praktisch ingestelde mensen - is direct toepassen heel belangrijk en effectief."

“Ik geef geen hoorcollege waarbij je onderuit kan gaan zitten. Het is actief, praktisch en direct toepasbaar op de werkvloer”
Softskills trainingen

Zelf een cursus geven of volgen?

Ben jij geïnteresseerd om ook vakspecialist of trainer te worden bij STODT? Kijk eens op deze pagina en laat je informeren!

Ben je juist enthousiast geworden door het verhaal van Liane om een training, cursus, workshop of opleiding te volgen bij STODT? Ontdek ons aanbod of lees het verhaal van ex-cursist Dina!

Ontdek ons aanbod

Maak kennis met Liane!

socialmedia