Save the date techwise

Regionale Praktijkopleidersdag Twente

Donderdag 6 juni 2024 houdt TechWise Twente in samenwerking met SBB en de opleidingsfondsen OOM, A+O en Wij-Techniek, de Dag voor Praktijkopleiders. Wij nodigen alle praktijkopleiders uit Twente en omgeving uit om hierbij aanwezig te zijn.


Praktijkopleiders of werkplekbegeleiders spelen een belangrijke rol bij het opleiden en begeleiden van nieuwe vakmensen in de techniek. Goede begeleiders maken het verschil in het bedrijfsleven, vooral voor wie zich het vak echt eigen wil maken. Op 6 juni bieden we een mooi dagprogramma aan met boeiende sprekers, interessante workshops om je netwerk uit te breiden en ervaringen uit te wisselen met collega-praktijkopleiders.

Kom ook en meld je hier kosteloos aan voor: Dag voor Praktijkopleiders Twente

Wanneer: 6 juni 2024

Tijd: 9.00 tot 15.30 uur

Locatie: ROC van Twente, Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo

Programma

09:00 uur Inloop

09:30 uur Opening door dagvoorzitter Chris Meijnen

09:35 uur Keynote Ondernemend gedrag door Stephan Corporaal
Corporaal neemt belangstellen mee in ondernemend gedrag vanuit de werkgever en de student.

10:30 uur Pauze

11:00 uur Waarom BPV-praktijkopleiders? Door Chris Meijnen

De basis op orde. Meijnen vertelt ons meer over de rol van de praktijkopleider in relatie tot de opleiding en begeleiding van de student.

11:30 uur Lunch

12:30 uur Workshops:

Workshop 1: Wat heb jij nodig?

Als praktijkopleider of werkplekbegeleider speel je een cruciale rol bij het opleiden en begeleiden van nieuwe vakmensen in de techniek. Een intensieve en zeker geen eenvoudige taak. Deze workshop gaan we in gesprek met regiomanagers van de opleidingsfondsen. Want wat heb jij als praktijkopleider nodig om jouw rol goed uit te kunnen voeren?

Workshop 2: Werken met een student, hoe moeilijk kan het zijn!

Lagerhuisdiscussie o.l.v. Albert Meeuwissen over manieren en effecten van begeleiden van studenten.

WEorksjop 3: A JE TO

Onderwijskundige Sophie Loek neemt belangstellenden mee in de wereld van Buurman & Buurman; daar waar fouten maken de basis is van groei, doorzettingsvermogen, innovatie en samenwerking. Het gaat over Agile werken en Scrum in de verspaning, iets dat bij de opleiding Precisietechniek BOL4 volop wordt gebruikt. Ga mee op zoek naar spiegels die we ons allen eigenlijk zouden moeten voorhouden, zodat we continu kunnen verbeteren.

14:45 uur Pauze

15:00 - 15:30 uur Plenaire afsluiting met evaluatie door Chris Meijnen

Tot dan!

socialmedia