STODT 2019 24

Wat kun je met technische bedrijfskunde voor de maakindustrie

De cursus Technische bedrijfskunde voor maakindustrie is voor medewerkers in productiebedrijven. Veel medewerkers hier groeien door naar hogere functies, terwijl verantwoordelijkheden binnen bedrijven steeds lager komen te liggen. Daardoor worden nu ook van medewerkers op operationeel niveau verschillende vaardigheden gevraagd die initieel niet binnen hun functies hoorden. Hoe verkrijg je deze vaardigheden dan toch als werknemer en zorg je als werkgever ervoor dat je bedrijf goed blijft draaien?

Nieuw: Technische bedrijfskunde voor de maakindustrie

Als antwoord op de ontwikkelingen biedt STODT de cursus Technische bedrijfskunde voor de maakindustrie. Een nieuwe, éénjarige opleiding op mbo-plus-niveau voor medewerkers die meer inzicht willen krijgen in de processen binnen hun bedrijf.

De cursus Technische bedrijfskunde voor de maakindustrie bestaat uit vier modules: Projectmanagement, Operationele productiebesturing, Operational Excellence en Smart Industry/Innovatie. Daarnaast maken de deelnemers een businesscase gebaseerd op een specifieke situatie in het eigen bedrijf die men wil verbeteren. Deze businesscase loopt als een rode draad door de hele cursus heen.

Technische bedrijfskunde voor de maakindustrie

Persoonlijke effectiviteit

Tussen de modules door volgen de deelnemers ook lessen Persoonlijke effectiviteit, ontwikkeling & communicatie. Deze module geeft deelnemers inzicht in hun eigen persoonlijkheid en in die van anderen waardoor ze op een effectieve manier leren communiceren, plannen en organiseren.

Eigen businesscase

Een deelnemer kan de hele cursus met alle modules volgen, maar ook één of enkele modules. In beide gevallen is er sprake van een praktische insteek en een duidelijke link naar het eigen bedrijf. De totale opleiding beslaat 30 bijeenkomsten 13.00 tot 20.00 uur en de studiebelasting bedraagt drie à zes uren per week. De cursus is te volgen in Hengelo en Best. Volgt een cursist alle modules, dan wordt in overleg met de werkgever een businesscase benoemd; een specifieke situatie in het bedrijf die men wil verbeteren.

Cursus bekijken

Vragen?

Direct contact

Neem contact op met een STODT medewerker

Bas
socialmedia