IMG 0285 Barbara Trienen STODT Sept 2021

Overzicht cursussen Elektrotechniek

STODT verzorgt opleidingen gedurende de gehele loopbaan, inclusief cursussen elektrotechniek. Met cursussen voor beginners én gevorderden kunnen bedrijven en werknemers op elk moment bij ons terecht voor verdieping of het opfrissen van kennis betreffende elektrotechniek.

Cursus Elektrotechniek voor beginners

De cursus ‘Elektrotechniek voor beginners’ is geschikt voor iedereen die kennis van elektrotechniek wil hebben, maar geen technische opleiding heeft gevolgd. In deze cursus leren de cursisten verschillende aspecten van de elektrotechniek kennen. Ook worden de materialen, gereedschappen en elektrotechnisch tekenen behandeld. Na 1 optionele bijeenkomst en 3 praktijkbijeenkomsten beschikken de cursisten over de eerste basiskennis op het gebied van elektrotechniek.

Cursus Elektrotechniek basis

In de cursus ‘Elektrotechniek basis’ worden verschillende aspecten van elektrotechniek behandeld en leer je als cursist alles over materialen, gereedschappen en elektrotechnisch tekenen. Met een verhouding van 50% praktijk en 50% theorie beschikt iedere cursist na doorlopen van de cursus over een brede basiskennis op het gebied van elektrotechniek. De cursus is beschikbaar voor iedereen die in de elektrotechniek wil werken en al enige ervaring heeft, waaronder aankomend monteurs.

Cursus Elektrotechniek
STODT Bedrijfsopleidingen

Cursus Elektrotechniek voor gevorderden

Jouw kennis opfrissen, verbreden en verdiepen? Dat kan in de cursus ‘Elektrotechniek voor gevorderden’. Deze cursus is geschikt voor werktuigbouwkundige monteurs die ook elektrotechnische montage, installatie en renovatiewerk moeten of willen uitvoeren. In de 9 bijeenkomsten en 18 uren zelfstudie komen verschillende onderdelen aan bod, waaronder schemalezen, besturingstechniek, sensortechniek en machineveiligheid. De cursus bestaat voor 60% uit praktijk en vraagt om het denkniveau elektrotechniek basis.

Cursus Elektrotechniek voor gevorderden

Een cursus Elektrotechniek volgen bij STODT

STODT heeft een breed aanbod aan cursussen voor de maakindustrie. Hiervoor bestaan verschillende subsidiemogelijkheden en bijdragen. De nodige basiskennis en het werk/denkniveau is afhankelijk van de cursus. Inschrijven voor een cursus elektrotechniek kan via ons contactformulier op de pagina van de gewenste cursus.

Heeft jouw organisatie een andere behoefte dan standaard wordt aangeboden? STODT biedt maatwerk: een op maat gemaakte cursus op een gewenste tijd en plek.

Maatwerk
socialmedia