STODT Liike 05628 Bert H

Maak kennis met productmanager en gepassioneerd docent Bert Heijenk

Maak kennis met Bert Heijenk. Hij is productmanager, gepassioneerd docent en al ruim 15 jaar een aanwinst voor STODT. Vandaag deelt hij zijn verhaal met ons, van zijn eigen motivatie en werkzaamheden tot gouden tips voor de (toekomstige) cursist. Benieuwd wat hij met ons wil delen? Lees dan verder!

Van meettechniek naar onderwijs

De carrière van Bert begon in de wereld van de meettechniek, een vakgebied waar hij altijd heeft gewerkt. Hij was bij eerdere werkgevers betrokken bij het nauwkeurig vastleggen van tekeningen. De nadruk lag hierbij op functionele toleranties die meetbaar zijn. Ook loste hij problemen op met betrekking tot maatvoering en tolerantie.

Later breidde hij zijn horizon uit door een HBO-opleiding te volgen. Hoewel hij is opgeleid tot leraar, heeft hij slechts sporadisch lesgegeven op een ROC of hogeschool. Zijn expertise ligt voornamelijk in het volwassenenonderwijs. Na een periode vol werkzaamheden als ZZP’er werd hij parttime ingehuurd door STODT. Hij vond dit zo leuk dat hij de keuze heeft gemaakt om fulltime voor STODT te werken.

Met een passie voor praktisch onderwijs naar STODT

Waarom Bert bij STODT werkt? Daarop antwoordt hij: "Het zijn de mensen, de vrijheid en de aanpak hier die me aanspreken. Ik voel me hier echt thuis. Bij STODT hebben we een sterke betrokkenheid bij ons werk en werken we nauw samen met collega's. Iedereen helpt elkaar.” De manier van lesgeven in het bijzonder vindt hij mooi: "De aanpak van STODT is heel praktisch. Wij zoeken problemen op en proberen deze op te lossen in de vorm van een cursus.”

STODT Liike 05537 Bert H

“Het mooiste is als cursisten naar huis gaan en zeggen dat het probleem is opgelost, of dat ze ermee aan de slag gaan. En dat gebeurt hier bijna altijd.” - Bert

Werkzaamheden bij STODT

Bert is naast docent productmanager voor meten en geometrische productspecificaties en zorgt ervoor dat het lesmateriaal uniform is voor alle docenten. STODT heeft zowel freelance docenten als een grote groep parttime docenten. Hij benadrukt: "Wij vinden het belangrijk dat iedereen hetzelfde materiaal aan de klanten aanbiedt. We willen eenduidig naar buiten treden."

Minstens één keer per jaar organiseert Bert een bijeenkomst met docenten om te horen wat nieuwe wensen zijn en wat aangepast moeten worden. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop van trainingen, ontwikkelt lesmateriaal en geeft af en toe zelf trainingen. “Maar als ik druk ben met lesgeven, kan ik niet verkopen, en visa versa!”

"Ik vervul diverse rollen binnen STODT. Ik vind dit mooi en heel bijzonder. Dit is gegroeid vanuit mijn persoonlijke interesses en bij STODT heb ik de kans gekregen om mezelf verder te ontwikkelen."

AUKOM en geometrische productspecificaties

Als Bert trainingen geeft, is dat onder andere AUKOM (alle niveaus) en trainingen over geometrische productspecificaties. In dit laatste leert hij tekenaars en constructeurs hoe ze toleranties correct en functioneel op tekeningen moeten aangeven. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die betrokken is bij meting en productie, van tekenaars tot meettechnici.

"We reizen zelfs naar landen als Zweden, Duitsland, Oostenrijk en België om deze cursussen aan te bieden. Ik vind het geweldig om deze ervaringen met verschillende culturen en mensen te delen."

Toewijding aan de betrokkenheid van deelnemers

In zijn lessen ligt de nadruk op interactie en de input van deelnemers. Bert legt uit: "We hechten veel waarde aan het delen van ervaringen en inzichten, en we vragen altijd om input van onze deelnemers. We dagen hen uit om hun werkwijzen te delen en vragen te stellen, zoals: 'Hoe pakken jullie dit aan? Zou je het op een andere manier kunnen doen? Heb je hieraan gedacht? En aan dat?' Onze aanpak is niet star, maar gebaseerd op de inbreng van de deelnemers zelf."

Na de training stopt onze betrokkenheid niet. Als deelnemers vragen hebben of ergens mee worstelen, kunnen ze altijd contact met ons opnemen. Dit houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we voortdurend kunnen verbeteren.

STODT Liike 05600

Altijd met enthousiaste mensen aan het werk

Tot slot deelt Bert wat hij het leukste vindt aan het geven van trainingen: "Het is mensenwerk. Je bent altijd met mensen bezig, mensen die enthousiast zijn over hun vak en willen leren. Wat wij doen is altijd met volwassenen die specifieke verwachtingen hebben, en wij proberen aan die verwachtingen te voldoen omdat ze het zelf willen."

Goede voorbereiding is het halve werk

Hij sluit af met een advies voor toekomstige cursisten: "Bereid je goed voor, weet waar je naartoe gaat. Laat de docent weten wat je van de cursus verwacht, zodat hij/zij daarop kan inspelen. Zeg niet op het laatste moment: 'Ik had dit of dat nog verwacht,' want dan kan niemand er meer iets mee."

Wil jij je ook blijven ontwikkelen of wil jij jouw werknemers de kans geven tot ontwikkeling? Ontdek het aanbod of neem contact op voor een maatwerk training!

Ben jij geïnteresseerd om net als Bert vakspecialist of trainer te worden bij STODT? Kijk eens op deze pagina en laat je informeren.

Bekijk het aanbod opleidingen

Maak kennis met Bert!

socialmedia