Werken-leren-BBL

Werken en leren met een BBL traject

Werken en leren gaat altijd samen wanneer je een BBL opleiding wilt volgen. Alles wat je leert kun je daardoor direct inzetten in de praktijk. Heb je nog geen werkgever? Geen zorgen, wij helpen een BBL leerwerkplek zoeken, zodat ook jij je BBL traject kunt starten. Kunnen wij helpen? Laat het ons weten.

Een BBL leerwerkplek zoeken om te kunnen werken en leren

Volg jij een BBL opleiding, dan ga je 1 dag per week naar school gedurende 1 tot 2 jaar. De rest van de week kun je dus gewoon bij je werkgever werken. Sterker nog, het doel is dat je alles wat je leert direct toe kunt passen in de praktijk. Een relevante leerwerkplek is dus een eis.

Heb je nog geen werkgever, maar wil je wel een BBL opleiding bij ons volgen? Dan helpen we je graag een BBL leerwerkplek te vinden!

Neem contact met ons op

Wat is de studielast tijdens een bbl traject?

De lengte van de studiedagen verschilt per niveau. Ben je benieuwd naar de lestijden van de opleiding die je wil gaan volgen? Klik dan hier voor de lestijden van de BBL3 en hier voor de BBL4.

Naast de lesdag zul je gemiddeld 6 uur per week zelfstandig besteden aan thuisstudie. Dit in de vorm van huiswerk, werken aan projecten, programma’s schrijven voor werkstukken en overige zelfstudie. Je bent gedurende je opleiding dus ongeveer 1 dag minder inzetbaar bij je werkplek, maar dat verdient zich snel genoeg terug in verkregen kennis, vaardigheid en ervaring!

Werken en leren BBL traject

De opbouw van een BBL traject bij STODT

De BBL-opleidingen van STODT zijn opgedeeld in 4 periodes per jaar. Een periode bestaat uit 8 weken met elke periode nieuwe vakken. Elke periode en elk vak wordt met een toets, opdracht of presentatie afgesloten.

BBL 3 Allround precisieverspaner

Onze BBL 3 opleiding bestaat uit 4 periodes. Elke periode zul je het grootste deel van de dag besteden aan de praktijk: programmeren en produceren. Aan het eind van de dag staan de theorievakken op het rooster. Mylan volgde deze opleiding en deelde zijn ervaring!

BBL 4 verspaningstechnoloog

Onze BBL 4 opleiding bestaat uit 8 periodes. Elke periode komen andere vakken aan bod en werk je aan een projecttaak. De vakken en taken worden aan het eind van elke periode afgesloten met een opdracht en beoordeling.

De laatste periode, periode 8, staat volledig in het teken van afstuderen. Tijdens deze periode werk je aan een project waar in samenspraak met je werkgever voor gekozen is.

Schrijf je in voor BBL 3 of 4

Kan ik de BBL opleidingen van STODT ook versneld volgen?

Bij STODT is het mogelijk om de opleidingen versneld te volgen. Op basis van het intakegesprek wordt bepaald of de opleiding versneld gevolgd kan worden. Klinkt goed? Ga dan naar BBL 3 opleiding Allround Precisieverspaner of BBL 4 Verspaningstechnoloog en schrijf je in!

Heb je nog vragen?

Direct contact

Neem contact op met een STODT medewerker

Johaniek
socialmedia