Cursus Verspaningstechnologie frezen

Siemens digital industries software

Met behulp van de nieuwste Siemens-software kunnen cursisten van STODT computergestuurde machines (CNC-machines) programmeren, simuleren en produceren.

Bijzondere samenwerking

Technisch bedrijfsopleider STODT, is een bijzondere samenwerking aangegaan met Siemens Digital Industries Software. Met behulp van de nieuwste Siemens-software kunnen cursisten van STODT computergestuurde machines (CNC-machines) programmeren, simuleren en produceren. Alle aanwezige CNC-machines en vijf-assige bewerkingscentra bij STODT kunnen worden aangestuurd met deze NC-programma’s. Cursisten zien dan direct het resultaat van hun programmeerwerk en dat is uniek in de Nederlandse maakindustrie.

STODT Bedrijfsopleidingen

Siemens NX CAM-trainingen

STODT gebruikt tijdens trainingen en cursussen Siemens NX computer-aided manufacturing (CAM) software om CNC-machines en generieke automatiseringssystemen te besturen. Dit biedt cursisten de mogelijkheid om CNC-productie – onder supervisie van professionals en gekwalificeerde docenten – virtueel te simuleren en direct te koppelen aan een fysieke productieomgeving. Cursisten vanuit verschillende achtergronden, waaronder studenten van niveau 3 en 4 Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL), niveau 4 Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en medewerkers van bedrijven uit de maakindustrie kunnen hierdoor praktijkervaring opdoen met het programmeren van CNC-machines.

Officiële trainingspartner

Bovendien verzorgt STODT de Siemens NX CAM-trainingen in Hengelo en Best en fungeert daarmee als officiële trainingspartner van Siemens. “We zijn blij met de bijzondere samenwerking met STODT”, zegt Guido Leunissen, Services Director, Siemens DI Software. “Cursisten leerden voorheen programmeren in een volledig virtuele omgeving zonder koppeling met de CNC-machines. Dankzij de samenwerking verbinden we de theorie direct met de praktijk en bieden we een efficiënte manier om het leerproces voor cursisten te vereenvoudigen en verschillende vaardigheden te trainen.” Ook Jeroen Rouwhof, directeur van STODT is bijzonder blij met de samenwerking: “Aangezien we bedrijven graag ondersteunen met het optimaliseren van industriële processen en helpen bij de noodzakelijke transitie naar smart industry, gingen we op zoek naar een betrouwbare, innovatieve partner. De reputatie van Siemens op het gebied van innovatieve software is ongeëvenaard. De softwareoplossingen van NX voor CAM maken het programmeren van complexe onderdelen en de simulatie van machinale bewerkingen bovendien stukken eenvoudiger voor cursisten. Op deze manier kunnen zij wat ze leren eenvoudig inzetten in de praktijk. We zijn daarom erg blij met de samenwerking.”

Vragen?

Neem direct contact op

Neem contact op met een STODT medewerker

Nelleke
socialmedia