Maatwerk 0pleiding

Cursus meten

Wij verzorgen praktijkgerichte meetcursussen voor de gehele productiecyclus.

Inhoud meetcursus

In onze meetcursussen voor de gehele productiecyclus komen ontwerp, productie tot en met kwaliteitscontrole aan bod. Kenmerkend is onze praktijkgerichte aanpak. Voorbeelden uit de dagelijkse praktijk staan centraal in onze cursussen. Het eenduidig specificeren van functionele toleranties in documentatie en tekeningen is hierin de rode draad.

Naar alle meetcursussen

Doelgroep

De verschillende meetcursussen zijn voor medewerkers die werkzaam zijn in een productieomgeving, kwaliteitszorg en meetkamer. Daarnaast bieden wij onze meetcursussen aan voor engineers die meetsystemen en methodes moeten testen, vrijgeven en optimaliseren.

Kwaliteitscontroles

Meten is noodzakelijk om hoogwaardige producten te garanderen voor bedrijven in de maakindustrie. De Nederlandse maakindustrie kenmerkt zich door een groot aantal precisie toeleveranciers, die wereldwijd leveren en opereren. De fabrikanten waaraan zij leveren leggen de meetlat steeds hoger voor nauwkeurigheid, voorspelbaarheid, potentiële afwijkingen en de daarmee te verrichten kwaliteitscontroles van hun producten. Daarbinnen wil je voorkomen dat appels met peren worden vergeleken. Dit vereist denken en doen vanuit internationale uniforme ISO kwaliteitsstandaarden. Om zo de brug te slaan tussen output vanuit de meetapparatuur en de specifieke klant kwaliteitseis.

Vakmanschap moet voldoen aan hoogste internationale kwaliteitsstandaarden

De maakindustrie wordt in de mondiale afzetmarkt steeds kritischer tegen de meetlat gelegd. Dit vraagt voor ieder internationaal georiënteerd Nederlandse maakbedrijf een hoogwaardige kennis op het gebied van meten. STODT is een AUKOM gecertificeerde opleidingsaanbieder en daarmee de kennispartner op het gebied van meten. AUKOM is de enige erkende opleidingstandaard op het gebied van coördinaten meettechniek. Onze cursussen bieden wij aan in het Nederlands, Duits en Engels.

AUKOM; de nieuwe meetstandaard

AUKOM is uitgegroeid tot een internationale standaard en wordt door de Nederlandse maakbedrijven en toeleveranciers steeds meer als de nieuwe meetstandaard gezien. Sinds 2001 zien wij dat er steeds meer Nederlandse maakbedrijven zich certificeren op de AUKOM norm.

In de medische, automotive en aerospace sectoren eisen fabrikanten steeds nauwkeurige meet analyses en uitgebreide kwaliteitsrapportages. De trend zien wij doorzetten in andere sectoren waaronder agri, bouw en energie. Maakbedrijven uit deze sectoren zien wij in een groeiend aantal deelnemen aan onze AUKOM cursussen. Enerzijds gedreven uit klanteisen (vraag), top vakmanschap, aanschaf nieuwe meetapparatuur, internationale ambitie, risico management en kwaliteitzorg. Anderzijds omdat bestaande meetopleidingen en meetapparatuur fabrikanten niet voorzien in trainingen en opleidingen voor internationale uniforme en fabrikant onafhankelijke standaarden. Maakbedrijven die inzetten op hoogwaardige precisie en producten in de internationale markt ontkomen niet meer aan AUKOM. Als je als maakbedrijf de koploper wil zijn in precisie vakmanschap en kwaliteitsstandaarden en je dit hoog in het vaandel hebt staan, helpt AUKOM je de kennispositie en kwaliteitszorg op een hoger niveau te tillen.

Een greep uit ons aanbod:

AUKOM 1

Na het doorlopen van de cursus AUKOM niveau 1 heb je inzicht in de basisprincipes en mogelijkheden van een coördinaten meetmachine.

Tekening lezen voor de verspaning

Je bent in staat zelfstandig en nauwkeurig technische tekeningen te lezen, waardoor je werkzaamheden efficiënter en met minder uitval uitvoert.

Geometrische Meettechnieken

Leer keuzes maken van een meetmiddel in relatie tot de tolerantie en geometrie van het te beoordelen product.

Vragen?

Direct contact

Neem contact op met een STODT medewerker

Meetspecialist
socialmedia