Triple T

Triple T High Tech Academy blaast toekomst techniek nieuw leven in

Op 24 september gaat de Triple T High Tech Academy van start. Dit nieuwe onderwijsprogramma is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het mbo-onderwijs, een aantal hightech bedrijven en voetbalclub Heracles Almelo, ondersteund door de gemeente Almelo. De 14 studenten die vanaf 1 oktober hun lessen volgen in het Almelose voetbalstadion, gaan naast hun vaktechnische leerwerktraject werken aan hun soft skills en worden ook sportief uitgedaagd.

Triple T staat voor trots, techniek, Twente. “Want we zijn trots op de technische loopbaanmogelijkheden in Twente”, legt Annette Hagenbeek, HR-manager van VDL ETG Almelo uit. Zij stond samen met Ivar Hageman (innovatiemanager Heracles Almelo) en Yvonne Bijenhof (ROC van Twente) aan de wieg van de Triple T High Tech Academy. De academy heeft als doel technisch talent breder op te leiden en voor de regio te behouden. Dat wordt gedaan door technische MBO-studenten op niveau 3 of 4 een uniek opleidingstraject aan te bieden.

Werken aan persoonlijke ontwikkeling

De studenten starten op een leerwerkplek bij één van de aangesloten bedrijven ETC Nederland, Benchmark of VDL ETG Almelo. Eén dag in de week gaan ze naar school om een vakopleiding te volgen en daarnaast gaan deze studenten ook elke vrijdagmiddag naar Erve Asito om daar door trainers van de Triple T High Tech Academy mentaal, gericht op persoonlijke ontwikkeling, en fysiek door middel van sport, uitgedaagd te worden.

De Triple T High Tech Academy wordt naast de aangesloten bedrijven breed ondersteund door het ROC van Twente, praktijkopleider STODT, Endoor, Heracles Almelo en de gemeente Almelo, die als strategisch partners betrokken zijn. Zij zagen vorig jaar al het nut en de noodzaak in van dit initiatief en tekenden in oktober 2020 een intentieverklaring. Feit is dat er nu al een tekort is aan mbo-opgeleide vakmensen terwijl zij juist nodig zijn om de verwachte groei in de hightech maakindustrie op te vangen.

Imago moet veranderen

Dat te weinig jongeren voor techniek kiezen heeft volgens Annette verschillende oorzaken, maar één daarvan is het imagoprobleem waar veel technische beroepen mee kampen. De Triple T High Tech Academy moet daar verandering in brengen. “Door een upgrade te geven aan de reguliere BBL-opleidingen, willen we de keuze voor een technisch beroep aantrekkelijker maken”, aldus Annette. De academy geeft volgens haar extra erkenning voor het praktijkgerichte talent van mbo’ers. “Talent wat wij als werkgevers moeten koesteren en wat we met de Triple T High Tech Academy willen stimuleren”, sluit ze af.

Officiële kick-off

Op vrijdag 24 september is de officiële kick-off in het Heracles-stadion en op 1 oktober worden daar de eerste trainingen gegeven aan de 14 studenten die dit schooljaar starten op de nieuwe Triple T High Tech Academy. Meer informatie is vanaf vandaag te vinden op www.triple-t-academy.nl

socialmedia