STODT 2019 130

Huisshow STODT toont actuele stand van zaken

Door het uitstel van de TechniShow vatte STODT het plan op om een huisshow te organiseren in de week dat Europees grootste industriële beurs zou worden gehouden. De aanwezige partners hadden er in ieder geval direct wel oren naar en wilden graag aanwezig zijn.

En de partners Heidenhain Nederland, Siemens Nederland, Cards PLM Solutions, Zeiss IMT, Andes Meettechniek, Trescal,89 Dormac CNC Solutions, Guhring Nederland. En de organisaties OOM en A+O Metalektro waren present. Iedereen was het er over eens dat het prima en plezierig was om elkaar weer live te ontmoeten. ‘Het is toch heel anders dan contact te hebben via een beeldscherm online.’ En met circa 150 bezoekers verdeeld over de drie dagen, maakte het allemaal nog wat aangenamer. ‘Het contact weer met de bezoekers was prettig. Wat je wel merkt is dat vrijwel alle bedrijven op zoek zijn naar personeel. Dat baart de bedrijven wel tot zorgen.’

De deuren van STODT waren geopend op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 maart 2022. Tijdens deze dagen toonde STODT, samen met de partners, wat er allemaal mogelijk is. Door middel van diverse workshops, lezingen en demonstraties zijn de bezoekers op de hoogte gebracht van de meest actuele zaken op zowel het technische vlak als ook op het gebied van de mogelijkheden voor de ontwikkeling van medewerkers. Kortom, de ontwikkelingen in de verspanende sector op het gebied van techniek en opleiden werden getoond.

Prima 2021

Directeur Jeroen Rouwhof laat verder weten dat het STODT een prima jaar, 2021, achter de rug heeft. En dit ondanks alle COVID-19 beperkingen. ‘We hebben vorig jaar het beste najaar gedraaid sinds het bestaan van STODT. Dit hebben we gerealiseerd door enerzijds het aanbieden van online opleidingen en anderzijds door toch de praktijkruimte zo in te richten dat de cursisten de anderhalve meter goed konden handhaven.

Tweeduizend

In totaal leidt STODT circa tweeduizend cursisten per jaar op. Vrijwel iedere cursist komt vanuit het bedrijf waar hij of zij werkt. Maar we hebben ook aanmeldingen van zij-instromers. Dit percentage ligt op circa 20 procent. De bedrijven staan te springen om medewerkers op te leiden. En dat moet ook wel gezien alle veranderingen die er zijn’, stelt Rouwhof.

Nederland

STODT is een technische bedrijfsopleider en gespecialiseerd in verspanen en meten. Met twee vestigingen in Hengelo en Best met daarnaast de mogelijkheid om incompany opleidingen aan te bieden, bestrijken ze geheel Nederland. In totaal werkt de opleider met zo’n tachtig docenten. ‘Dit zijn freelancers die we voor een aantal uren inhuren. De meest hebben een dubbelfunctie. Naast freelancedocent werken ze vaak in de maakindustrie en bij partners van ons.’’

Bron: vraagenaanbod.nl
socialmedia