CNC Frezen 5as Henk Student 20

Hightech bedrijfsopleider voor de maakindustrie

Van een regionale opleider in Oost-Nederland, heeft STODT zich ontwikkeld tot een landelijke hightech bedrijfsopleider voor de maakindustrie. STODT is als opleider voor CNC verspaning en meten uniek in zijn soort en loopt voorop in de techniek. “Wij helpen bedrijven door middel van kennisoverdracht in de transitie naar smart industry.”

Om die claim te kunnen waarborgen, volgt STODT continu de nieuwste ontwikkelingen. Deze worden zo snel mogelijk verwerkt in de opleidingen en cursussen, zodat de bedrijven de technologische kennis van morgen aangeboden krijgen en hierin mee kunnen gaan. STODT neemt voor de R&D deel aan internationale projecten en werkt samen met de belangrijkste kennispartners en leveranciers. Dit alles resulteert telkens in nieuwe opleidingen. Zo is onlangs de nieuwe opleiding ‘Meettechnicus in de verspaning’ gestart. Een opleiding tot slijptechnicus is momenteel in ontwikkeling.

Brainportregio

Een mijlpaal in de recente jaren was de opening van de vestiging in Best in 2017. Midden in de Brainportregio. Hierdoor is STODT nog meer een landelijke opleider geworden. De opleider beschikt zowel op de hoofdvestiging in Hengelo als in Best over goed geoutilleerde praktijkruimtes.

VDL en DAF

Sinds de opening van de vestiging in Best is STODT er door het leveren van unieke opleidingen en dienstverlening in geslaagd in de hightech regio Brainport een belangrijke plek te veroveren in het bestaande opleidingslandschap. Zo is STODT in 2020 voorkeursleverancier geworden van de VDL groep voor CNC verspaning en meten. Ook worden de CNC operators van de DAF motoren fabriek opgeleid.

STODT heeft deze positie kunnen veroveren door goed te luisteren naar de wensen van de klanten en hier de opleidingen op aan te passen. Ook wordt gewerkt met de beste specialisten en trainers. “Onze medewerkers spelen hierbij een cruciale rol. Zij zijn de belangrijke schakel tussen de klant, deelnemer, trainers en docenten. Zij zijn onze kennisdragers en weten de klantbehoefte te vertalen naar de passende opleiding of training”, zegt STODT-directeur Jeroen Rouwhof.

Ondanks Covid-19 is STODT er in geslaagd om heel veel nieuwe vakmensen op te leiden en bij te scholen door inventief te zoeken naar nieuwe veilige mogelijkheden en veel kleine groepen en 1 op 1 trajecten te organiseren. Deelnemers en studenten hebben zodoende geen achterstand opgelopen.

20 jaar Metaal Nieuws voorkant draai
socialmedia