Maurice STODT

Even voorstellen: vakspecialist Maurice Perebooms

Wie is vakspecialist Maurice Perebooms en hoe is hij bij STODT terechtgekomen? Sinds 2018 verzorgt hij al cursussen bij STODT; van CNC draaien en frezen tot praktijkondersteuning voor de BBL4. Hoog tijd voor een uitgebreide introductie!

Van CNC draaier tot CAD-CAM programmeur

Op mijn 19de heb ik de MTS Werktuigbouwkunde voltooid. Sinds het afronden van mijn opleiding ben ik werkzaam in de metaal. Begonnen als conventioneel/CNC draaier en momenteel werkzaam als CAD-CAM Programmeur. Werken in de verspaning en meten branche vind ik erg interessant omdat je werkt aan en met de nieuwste technieken. Geen dag hetzelfde dus.

Reizen en lesgeven

Voor mijn oud werkgever heb ik zestien jaar lang de wereld rondgereisd als inbedrijfsteller CNC bewerkingscentra. Een deel van deze baan was het on site verzorgen van cursussen CNC draaien en frezen (Siemens en Heidenhain). Toen ik eenmaal gestopt was met deze baan omdat het reizen me zwaar viel, miste ik het lesgeven wel. Toeval of niet, STODT Best was net geopend!

In maart 2018 heb ik mijn eerste cursussen mogen verzorgen voor STODT. Sindsdien verzorg verschillende opleidingen. Zo doe ik voor de vrije inschrijving CNC draaien en frezen voor Siemens, Heidenhain en Fanuc. Voor de BBL3 doe ik de theorielessen NX, en voor de BBL4 doe ik dan weer de praktijkondersteuning NX. Tenslotte verzorg ik maatwerk trajecten, onder andere voor Nedschroef Helmond, MGG Nieuw Bergen en Caterpillar den Bosch.

Het mooie aan cursussen verzorgen bij STODT

Het leukste aan werken met cursisten binnen STODT? Elke cursus is weer anders. Van werken met BBL-leerlingen, een gemêleerd gezelschap bij de vrije inschrijving tot het op maat afstemmen van een cursus bij een klant op locatie, dat maakt het echt leuk voor mij. Daar komt bij dat het erg veel voldoening geeft om een ‘aha erlebnis’ te zien bij de cursisten. Wanneer je meerdere malen iets uitgelegd hebt en dan ineens het kwartje valt, weet je waar je het voor doet.

Mijn tip tenslotte voor toekomstige cursisten is om altijd kritisch te blijven. Neem niet genoegen met het antwoord, blijf zoeken, blijf leren en blijf nieuwsgierig. Gelukkig doen we dat hier al jarenlang zo.

socialmedia