Seco Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica

Geplaatst op: 29 maart 2019

De SECO Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica door Patrick de Vos wordt op 21 en 22 mei van 09.00-17.00 uur a.s. georganiseerd bij STODT in Hengelo.

Elke productieleider worstelt met de elementen die de efficiëntie van zijn verspanende processen bepalen, o.a. de betrouwbaarheid van het proces, kosten- en productiviteitsbewaking en kwaliteit
van het afgeleverde werk. Seco organiseert deze unieke en inspirerende Masterclass zodat u voorbereid en met kennis van zaken kan meedenken over de kansen om verspaningsprocessen te optimaliseren.

Deze SECO Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica geeft een coherent model van het verspanend proces, gesteund op bewezen fysische modellen. De karakteristieken van een verspanend proces zijn bepaald door de interactie tussen o.a. de vorm en afmetingen van het werkstuk, het werkstukmateriaal, snijcapaciteit van het gereedschap, de machinekenmerken, het type verspaningsproces en de snijgegevens. Om deze interactie te begrijpen en controleren is het van cruciaal belang om de snij-omstandigheden op de snijkant goed te begrijpen. Dit geeft de mogelijkheid om het verspaningsproces te optimaliseren met betrekking tot de kwaliteit van het verspaand oppervlak, de productiviteit en het kostenaspect.

De link tussen technologie en bedrijfseconomie is in toenemende mate belangrijk. Als een verspanend proces beschreven wordt als een goed doordacht en consistent fysisch model, dan kunnen  aanpassingen in verspaningsfactoren ook gemakkelijk geëvalueerd worden in economische gevolgen. In de ontwikkeling van verspaningstechnologie is het van vitaal belang om verschillende scenario’s te toetsen en onderling te vergelijken betreffende zowel de technologische impact als de bedrijfseconomische consequenties.

Doel
De SECO Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica wordt geleid door Patrick De Vos (Corporate Seco Consultancy Services Business Manager and Corporate Education Services Director). Patrick heeft meer dan 40 jaar ervaring in verspanende productiesystemen en heeft wereldwijd honderden bedrijven begeleid in verbetertrajecten in verspanende productie. Aan de hand van veel concrete voorbeelden worden de valkuilen en opportuniteiten van een evenwichtige en goed onderbouwde verspaningsmethodiek en -strategie aangetoond. U kunt eventueel op voorhand en in alle anonimiteit uw persoonlijke vragen voorleggen aan de docent. Zo zal u maximaal rendement halen uit de Master Class.

Deelname en kosten
Deelname aan deze Master Class kost 1480 Euro (excl. BTW). Wij kunnen eventueel voor u een hotelovernachting boeken in het Van Der Valk Hotel Hengelo. Gelieve dan te vermelden bij inschrijving. Inbegrepen in deelname is een volledig informatiepakket, inclusief de boeken ‘Applied Metal Cutting Physics, Best Practice’ (Patrick De Vos); ‘Tool Deterioration, Best Practice’ (Patrick De Vos) én een praktische GTDA (Global Tool Deterioration Analysis) quick check door een senior Seco Machining Expert in uw bedrijf. Deze Master Class is aangemeld bij de OOM stichting en te vinden op hun website. Bent u lid van de OOM stichting? Vergeet dan niet uw subsidieaanvraag in te dienen vóór aanvang van de Master Class.

Aanmelding
Aanmelden kan via de inschrijvingskaart.

Om een maximale efficiëntie te garanderen is het maximum aantal deelnemers vastgelegd op 20 (max. 2 deelnemers per bedrijf). Annuleren tot een week voor datum is kosteloos. Nadien wordt er 50% van het inschrijvingsgeld in rekening gebracht.

Locatie
STODT Toekomsttechniek
Gieterij 212 in Hengelo