Sprint BBL 3 Allround verspaner CNC

Doel

Na het doorlopen van deze diplomagerichte opleiding niveau 3 met veel praktijk, intensieve en deskundige begeleiding kunt u CNC programma's opstellen en produceren met CNC gestuurde productiemachines. U krijgt de kennis die nodig is om het vak van CNC verspaner uit te kunnen voeren.

Inhoud

Praktijk:

CNC-draaien óf frezen - besturing: Fanuc, Heidenhain of Siemens
Mechanische meettechnieken
Vorm- en plaatstoleranties / tekening lezen contouren

Theorie:

Contouren omrekenen
Materialenkennis
Verspaningstechniek
Opspantechniek
CNC besturingen
CNC informatie
Meten/kwaliteit

Algemeen vormend:

Projecttaken
Nederlands
Rekenen

Doelgroep

(Aankomende) vaklieden die betrokken zijn bij de voorbereiding en realisatie van de verspanende productie.

Werk/denkniveau

BOL 2 of 4 werktuigbouw of gelijkwaardig.
Voor nieuwkomers in de techniek met minimaal een afgeronde niveau 2 opleiding adviseren wij vooraf aan deze opleiding een BBL 3 schakelprogramma zij-instromers te volgen.

Bijzonderheden

U wordt ingeschreven bij het ROC van Twente voor crebonummer 94351. Na intake wordt de uiteindelijke opleidingsduur bepaald. Bij voldoende vooropleiding en motivatie kan de opleiding uitgevoerd worden in 1 opleidingsjaar. Bij voldoende resultaat ontvangt u een diploma allround verspaner niveau 3 uitgegeven door ROC van Twente, Tevens ontvangt u het STODT certificaat.

Deze opleiding komt in aanmerking voor diverse vergoedingen van zowel de overheid (BBL-vergoeding) als de opleidingsfondsen OOM en A+O. Vraag vrijblijvend naar uw netto-opleidingskosten.

Iedere eerste donderdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur vindt er bij STODT te Hengelo een voorlichtingsbijeenkomst 'BBL bij STODT' plaats. Bezoek geheel vrijblijvend de eerstvolgende bijeenkomst; graag wel inschrijven via de homepage 'BBL voorlichtingsmiddagen'.

De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met ROC van Twente.

Vervolgmogelijkheden o.a.: BBL 4 Moderne productietechnologie