Succesvolle opleiding voor verspaners nu ook in Best.

Geplaatst op: 17 oktober 2017

Op 26 september jongstleden is in het nieuwe opleidingscentrum van STODT Toekomsttechniek in het Noord-Brabantse Best de BBL3-opleiding Allround verspaner CNC van start gegaan. Het opleidingspakket dat STODT vanuit Hengelo al ongeveer 20 jaar aanbiedt voor de verspanende industrie in Nederland is voortaan ook direct beschikbaar in het zuiden des lands.

Continue instroom
De nieuwe STODT-vestiging in Best werkt volgens hetzelfde concept en biedt dezelfde faciliteiten als die in Hengelo. Om in deze startfase de kwaliteit te borgen, wordt de BBL3-opleiding verzorgd door een docent uit Hengelo. Het eerste BBL3-traject in Best is begonnen met een bescheiden aantal deelnemers, maar wie zich wil laten opleiden of omscholen tot allround verspaner CNC, kan de komende maanden instromen.

Compleet aanbod
Naast de BBL3 liep er in Best al een BBL-traject voor een grote groep van Philips, aldus Elise Wagelaar, opleidingsadviseur bij STODT: “Dat heeft vooral betrekking op elektrotechniek. Verspaning is ons specialisme, daarin zijn we echt toonaangevend in Nederland. Maar uiteindelijk willen wij alle opleidingsvragen vanuit de maakindustrie kunnen beantwoorden. Zo starten we in Best binnenkort ook met een training Aukom meettechniek, en hebben we een open inschrijving voor CNC-bijscholing. Bedrijven in het zuiden weten ons al steeds beter te vinden. Dat komt ook doordat we speciaal voor deze regio een zeer gedreven accountmanager hebben in de persoon van Klaas Trienekens.”

‘Sprint-BBL’
De BBL3 zoals STODT die nu ook in Best aanbiedt, is een unieke opleiding in die zin dat met zeer praktische scholen en intensieve begeleiding de reguliere opleidingsduur van drie jaar kan worden gereduceerd tot slechts één jaar. Zeker in deze tijd is dat voor veel bedrijven in de maakindustrie een reden om juist voor de ‘Sprint-BBL’ van STODT te kiezen. Dat geldt ook voor de werkgever van de eerste deelnemers in Best, VDL Industrial Modules, Frits Koopmans, bedrijfsleider verpaning “Een van de overwegingen om te kiezen voor STODT is dat wij grote behoefte hebben aan persoonsgericht onderwijs. Ik heb duidelijk behoefte aan dat onze BBL’ers worden uitgedaagd door zowel het onderwijs als door ons zelf. Ik heb de keuze vervolgens aan onze leerlingen gelaten en die waren beiden enthousiast en zijn de uitdaging aangegaan.”

Over STODT Toekomsttechniek
Met ruim 250 verschillende praktijkgerichte opleidingen helpt STODT Toekomsttechniek bedrijven in de maakindustrie hun productie- en engineering-processen − en daarmee hun rendement − te verbeteren. Daarnaast biedt STODT advisering op het snijvlak van techniek en organisatie.