Open Dag in Best | 16 mei 2018

Geplaatst op: 19 april 2018

Onder het motto ‘Ontdek STODT’ houdt STODT Toekomsttechniek op woensdag 16 mei aanstaande een Open Dag in het eigen hightech opleidingscentrum aan De Rijn 14 in Best. Van 16.00 tot 20.00 uur zijn belangstellenden die dag welkom om een kijkje te nemen op de moderne leslocatie, het aanbod van opleidingen te ontdekken en docenten en leerlingen te ontmoeten.

Demonstraties
Tijdens de Open Dag in Best kunnen de bezoekers met name kennismaken met drie belangrijke en actuele disciplines in het studieaanbod van STODT Toekomsttechniek: CNC verspaning, meten/kwaliteit en mechatronica. Leerlingen laten zien hoe CNC-machines werken, onder begeleiding van docenten. Ook zijn er boeiende demonstraties waarin mens en robot nauw samenwerken bij een CNC machine.

Ook voor bedrijven en docenten
De Open Dag is onder andere gericht op potentiële leerlingen, werknemers die zich willen laten bijscholen, hun werkgevers en omscholers. Zij en ook (technische) vakspecialisten, docenten en trainers die willen helpen bij lesuitvoering zijn nadrukkelijk uitgenodigd. Hetzelfde geldt voor geïnteresseerden die vorig jaar de officiële opening van de STODT-locatie in Best hebben gemist.

Omscholen voor krapteberoepen
Met initiatieven als deze Open Dag wil STODT Toekomsttechniek ertoe bijdragen dat meer mensen kiezen voor opleidingen voor zogenoemde krapteberoepen, aldus Elise Wagelaar, opleidingsadviseur bij STODT: “We hebben het dan over functies met name in de CNC-verspaning. In dit beroepen is de vraag vanuit het bedrijfsleven beduidend groter dan het aanbod aan kandidaten. Met een opleiding in deze richtingen ben je verzekerd van een baan.”

Over STODT Toekomsttechniek
STODT legt de focus op de ontwikkeling en optimale inzet van medewerkers, organisatie en moderne productietechnologie. In de trainingen ligt het zwaartepunt op de praktijk, deskundige begeleiding, een up-to-date lesprogramma en een modern CNC machinepark. STODT is een zelfstandig kenniscentrum en praktijkopleider dat bedrijven in de maakindustrie helpt om hun engineering en productieprocessen te verbeteren en zo een blijvend hoger rendement te behalen.