Kom werken in de techniek! Jouw technische scholing wordt vergoed!

Geplaatst op: 27 november 2018

Voor Overijsselaars die zich verder willen ontwikkelen in de techniek zijn er vanaf 26 november scholingsvouchers beschikbaar. De vouchers zijn bestemd voor mensen die een baan zoeken in de techniek en zich hiervoor willen omscholen. En voor mensen die al werken in de techniek en zich verder willen ontwikkelen. Of je nou jong of 55+ bent, in iedereen schuilt technisch vakmanschap. Overijssels Vakmanschap richt zich op vier specifieke doelgroepen. 

Waarom?
Overijssel wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Overijsselse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen. Al die krachten hebben we nu gebundeld in het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging. Daarmee ontwikkelen we gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Overijssel beter te laten functioneren.

Waarmee?
Het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging bestaat uit drie aantrekkelijke vouchers voor technische om-, bij- of herscholing. Liefst ca. 470 vouchers stellen we beschikbaar, zodat ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden. Met 200 van deze vouchers hopen we nieuwe technische vakmensen op te leiden. De overige vouchers zetten we in voor de doorontwikkeling van huidige technische arbeidskrachten.

Vouchers
Elektromonteur, bouwvakker, lasser of robotprogrammeur. Op weg naar een beter functionerende technische arbeidsmarkt zoeken technische bedrijven in Overijssel vakkrachten in alle soorten en maten. Daarom stelt Overijssels Vakmanschap voor iedere om-, bij- of herscholing ca. 470 vouchers beschikbaar, waarmee ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden. We bieden deze drie vouchers aan:

Soort Voucher Voucher Cofinanciering
vanuit O+O fonds
en/of werkgever 
Werkloosheid naar werk € 2.500,- € 2.500,-
Werk-werk € 2.500,- € 2.500,-
Leven lang Ontwikkelen voor werknemers € 1.000,- € 1.000,-
Aankomend docentschap € 3.000,-
Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel