STODT sluit partnerovereenkomst met Siemens Digital Industries Software

Geplaatst op: 4 juni 2019

Technisch bedrijfsopleider STODT, is een bijzondere samenwerking aangegaan met Siemens Digital Industries Software. Met behulp van de nieuwste Siemens-software kunnen cursisten van STODT computergestuurde machines (CNC-machines) programmeren, simuleren en produceren. Alle aanwezige CNC-machines en vijf-assige bewerkingscentra bij STODT kunnen worden aangestuurd met deze NC-programma’s. Cursisten zien dan direct het resultaat van hun programmeerwerk en dat is uniek in de Nederlandse maakindustrie.

STODT is een gespecialiseerde bedrijfsopleider op het gebied van verspanings-, meet- en productietechnologie. Het opleidingsinstituut gebruikt tijdens trainingen en cursussen Siemens’ NX computer-aided manufacturing (CAM) software om CNC-machines en generieke automatiseringssystemen te besturen. Dit biedt cursisten de mogelijkheid om CNC-productie – onder supervisie van professionals en gekwalificeerde docenten – virtueel te simuleren en direct te koppelen aan een fysieke productieomgeving. Cursisten vanuit verschillende achtergronden, waaronder studenten van niveau 3 en 4 Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL), niveau 4 Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en medewerkers van bedrijven uit de maakindustrie kunnen hierdoor
praktijkervaring opdoen met het programmeren van CNC-machines.

Bovendien verzorgt STODT de Siemens NX CAM-trainingen in Hengelo en Best en fungeert daarmee als officiële trainingspartner van Siemens. “We zijn blij met de bijzondere samenwerking met STODT”, zegt Guido Leunissen, Services Director, Siemens DI Software. “Cursisten leerden voorheen programmeren in een volledig virtuele omgeving zonder koppeling met de CNC-machines. Dankzij de samenwerking verbinden we de theorie direct met de praktijk en bieden we een efficiënte manier om het leerproces voor cursisten te vereenvoudigen en verschillende vaardigheden te trainen.” Ook Jeroen Rouwhof, directeur van STODT is bijzonder blij met de samenwerking: “Aangezien we bedrijven graag ondersteunen met het optimaliseren van industriële processen en helpen bij de noodzakelijke transitie naar smart industry, gingen we op zoek naar een betrouwbare, innovatieve partner. De reputatie van Siemens op het gebied van innovatieve software is ongeëvenaard. De softwareoplossingen van NX voor CAM maken het programmeren van complexe onderdelen en de simulatie van machinale bewerkingen bovendien stukken eenvoudiger voor cursisten. Op deze manier kunnen zij wat ze leren eenvoudig inzetten in de praktijk. We zijn daarom erg blij met de samenwerking.”

Meer weten?

 

STODT scoort 100% klanttevredenheid voor Open inschrijving en Maatwerk

Geplaatst op: 24 mei 2019

De klant staat centraal bij STODT en dat bewijzen wij met een 100% CEDEO klanttevredenheidsscore voor Open inschrijving en Maatwerk!
Wij zijn trots en onze klanten dankbaar voor de hoge klantwaardering die zij hebben uitgesproken over de dienstverlening van STODT.

In het rapport worden vooral het voortraject, de inhoud van de opleidingen en de docenten gewaardeerd. Referenten geven in het onderzoek de volgende redenen om voor STODT te kiezen:

  • “Ze zijn toonaangevend voor bedrijven in de meettechniek en verspaningstechniek”
  • “Docenten weten waar ze het over hebben. Hun kracht is de praktijkervaring”
  • “Het lesmateriaal is maatwerk en wordt aangepast aan onze situatie”
  • “STODT regelt dat hun machines worden ingesteld met de besturingssystemen, waar de klanten mee werken”
  • “De prijs past bij de geleverde kwaliteit”

Om voor een Cedeo-erkenning in aanmerking te komen moet een aanbieder voldoen aan nauw omschreven kwantitatieve en kwalitatieve criteria. In ieder geval moet tenminste 80% van de respondenten aangeven ‘tevreden tot zeer tevreden’ te zijn over de dienstverlening, de samenwerking en de behaalde resultaten. De score wordt exact vastgesteld aan de hand van het Cedeo klanttevredenheidsonderzoek.

www.cedeo.nl

 

Zevendaagse CNC opleiding bij DAF Trucks N.V.

Geplaatst op: 17 mei 2019

Negentig medewerkers van de Motorenfabriek volgden een intensieve zevendaagse opleiding op weg naar het certificaat CNC Verspanen Basis. De opleiding is samen met de Motorenfabriek ontwikkeld door Training en Development van DAF en STODT. Lees hier het hele artikel.

 

 

 

 

 

 

STODT leidt medewerkers op in slim en productief vakmanschap. Onze vakspecialisten uit de praktijk werken met actuele opleidingsconcepten en leiden vakmensen op om te werken met de nieuwste technologieën. STODT verzorgt opleidingen gedurende de hele loopbaan waaronder BBL-opleidingen, MBO- en HBO-cursussen, incompany en maatwerktrainingen.

Seco Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica

Geplaatst op: 29 maart 2019

De SECO Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica door Patrick de Vos wordt op 21 en 22 mei van 09.00-17.00 uur a.s. georganiseerd bij STODT in Hengelo.

Elke productieleider worstelt met de elementen die de efficiëntie van zijn verspanende processen bepalen, o.a. de betrouwbaarheid van het proces, kosten- en productiviteitsbewaking en kwaliteit
van het afgeleverde werk. Seco organiseert deze unieke en inspirerende Masterclass zodat u voorbereid en met kennis van zaken kan meedenken over de kansen om verspaningsprocessen te optimaliseren.

Deze SECO Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica geeft een coherent model van het verspanend proces, gesteund op bewezen fysische modellen. De karakteristieken van een verspanend proces zijn bepaald door de interactie tussen o.a. de vorm en afmetingen van het werkstuk, het werkstukmateriaal, snijcapaciteit van het gereedschap, de machinekenmerken, het type verspaningsproces en de snijgegevens. Om deze interactie te begrijpen en controleren is het van cruciaal belang om de snij-omstandigheden op de snijkant goed te begrijpen. Dit geeft de mogelijkheid om het verspaningsproces te optimaliseren met betrekking tot de kwaliteit van het verspaand oppervlak, de productiviteit en het kostenaspect.

De link tussen technologie en bedrijfseconomie is in toenemende mate belangrijk. Als een verspanend proces beschreven wordt als een goed doordacht en consistent fysisch model, dan kunnen  aanpassingen in verspaningsfactoren ook gemakkelijk geëvalueerd worden in economische gevolgen. In de ontwikkeling van verspaningstechnologie is het van vitaal belang om verschillende scenario’s te toetsen en onderling te vergelijken betreffende zowel de technologische impact als de bedrijfseconomische consequenties.

Doel
De SECO Masterclass Toegepaste Verspaningsfysica wordt geleid door Patrick De Vos (Corporate Seco Consultancy Services Business Manager and Corporate Education Services Director). Patrick heeft meer dan 40 jaar ervaring in verspanende productiesystemen en heeft wereldwijd honderden bedrijven begeleid in verbetertrajecten in verspanende productie. Aan de hand van veel concrete voorbeelden worden de valkuilen en opportuniteiten van een evenwichtige en goed onderbouwde verspaningsmethodiek en -strategie aangetoond. U kunt eventueel op voorhand en in alle anonimiteit uw persoonlijke vragen voorleggen aan de docent. Zo zal u maximaal rendement halen uit de Master Class.

Deelname en kosten
Deelname aan deze Master Class kost 1480 Euro (excl. BTW). Wij kunnen eventueel voor u een hotelovernachting boeken in het Van Der Valk Hotel Hengelo. Gelieve dan te vermelden bij inschrijving. Inbegrepen in deelname is een volledig informatiepakket, inclusief de boeken ‘Applied Metal Cutting Physics, Best Practice’ (Patrick De Vos); ‘Tool Deterioration, Best Practice’ (Patrick De Vos) én een praktische GTDA (Global Tool Deterioration Analysis) quick check door een senior Seco Machining Expert in uw bedrijf. Deze Master Class is aangemeld bij de OOM stichting en te vinden op hun website. Bent u lid van de OOM stichting? Vergeet dan niet uw subsidieaanvraag in te dienen vóór aanvang van de Master Class.

Aanmelding
Aanmelden kan via de inschrijvingskaart.

Om een maximale efficiëntie te garanderen is het maximum aantal deelnemers vastgelegd op 20 (max. 2 deelnemers per bedrijf). Annuleren tot een week voor datum is kosteloos. Nadien wordt er 50% van het inschrijvingsgeld in rekening gebracht.

Locatie
STODT Toekomsttechniek
Gieterij 212 in Hengelo

Verspanen in Goede Banen: een uniek initiatief voor de verspanende industrie

Geplaatst op: 24 januari 2019

Met dezelfde mensen meer uit je fabriek halen. De verspanende industrie verandert. Afnemers hebben andere behoeften, bijvoorbeeld in de vorm van steeds kleinere series en complexere producten. Daardoor zijn geschoolde medewerkers vaak veel tijd kwijt aan acties die weinig waarde toevoegen. Capaciteit, kennis en competenties worden onvoldoende benut, met als gevolg dat veel bedrijven moeite hebben concurrerend te blijven. Er worden wel investeringen gedaan, maar vaak gebeurt dat op verkeerde gronden, waardoor het gehoopte rendement uitblijft. Om in deze situatie verandering te brengen, ontwikkelden STODT Toekomsttechniek en Vosteq samen het initiatief Verspanen in Goede Banen. “Ons ultieme doel is dat bedrijven in de verspanende industrie met dezelfde mensen meer rendement uit hun fabriek halen.”

STODT en Vosteq zijn allebei vanuit hun eigen diensten en specialismen actief in de maakindustrie. Waar STODT zich vooral richt op het ontwikkelen van competenties bij medewerkers, legt Vosteq de focus op het ontwikkelen van organisaties en processen. Met Verspanen in Goede Banen hebben de beide kennisbedrijven de handen ineen geslagen, aldus Willem Lenselink, directeur Projecten bij Vosteq. “STODT en Vosteq zijn er allebei om bedrijven in de verspanende industrie te helpen. Daarin zijn we geen concurrenten, integendeel: juist samen kunnen we het verschil kunnen maken.”

Vakmanschap beter benutten

Bij veel verspanende bedrijven voeren vaklieden allerlei handelingen uit die ze ook zouden kunnen overlaten aan bijvoorbeeld logistiek medewerkers. Meestal vergt dat niet meer dan een eenvoudige aanpassing van het proces. Tegelijkertijd komt de verantwoordelijkheid steeds lager in de organisatie te liggen, met als gevolg dat er van vaklieden nieuwe competenties worden gevraagd, bijvoorbeeld op het gebied van management en samenwerken. Jeroen Rouwhof, projectmanager namens STODT: “In de praktijk is gemiddeld zo’n 85 procent van het proces standaard en is er 15 procent ruimte voor écht vakmanschap. Met Verspanen in Goede Banen willen we ervoor zorgen dat de vakman beter wordt ingezet op dat vakmanschap. Zo worden verspanende bedrijven minder afhankelijk van die schaarse vaklieden en kunnen ze meer gebruik maken van medewerkers met andere vaardigheden.”

Vooral voor kleinere bedrijven

Door de voortschrijdende technologie is er in de maakindustrie steeds meer sprake van een soort mondiaal kostprijsniveau waarin de verschillen steeds kleiner worden. Lenselink: “In Nederland doen we vooral nog het werk waar meer kennis en geavanceerde apparatuur voor nodig zijn, waar meer toegevoegde waarde in zit. Maar om in de verspaning het hoofd boven water te houden, zul je op je machines ook uren moeten maken als het licht uit is. Met name de wat kleinere verspanende bedrijven hebben daar vaak moeite mee. Verspanen in Goede Banen richt zich dan ook vooral op deze categorie bedrijven, waar de afstand tussen de fabriek en nieuwe ontwikkelingen als Industrie 4.0 en Smart Industry steeds groter wordt.” Rouwhof vult aan: “Wij benaderen de materie heel praktisch, vanuit de techniek. En we laten bedrijven merken dat wij snappen dat er morgen ook weer geproduceerd moet worden.”

Oog voor competenties, processen én organisatie

Volgens Rouwhof wordt het ‘echte’ MKB in de verspanende industrie – bedrijven tot 100 medewerkers – onvoldoende bereikt door initiatieven die er op dit gebied al zijn. “Bovendien zijn die bestaande initiatieven vaak niet genoeg gevoed vanuit de praktijk maar vooral vanuit de theorie.” In oriënterende gesprekken tussen STODT en Vosteq kwam al snel naar voren waar de schoen wringt bij de doelgroep. “Als je een organisatie echt wilt veranderen, kan het niet zo zijn dat iedereen maar blijft doen wat hij deed. Je moet aan competenties werken. Maar daar heb je weer weinig aan als je niet ook gaat kijken naar de organisatie en de processen. Het hoeft niet allemaal tegelijk, dat ligt voor elk bedrijf anders. Maar als je echt stappen wilt maken, kan het een niet zonder het ander. Onze belofte is dat het huidige tekort aan vakmanschap op termijn geen belemmering meer zal zijn.”

Intakescan en workshop

Verspanen in Goede Banen doet in grote lijnen twee dingen: via benchmarking in kaart brengen waar een bedrijf nu staat en bepalen welke stappen nodig zijn om in de ‘nieuwe industrie’ concurrerend te blijven. Met het oog hierop worden workshops georganiseerd, waarvoor verspanende bedrijven zich kunnen aanmelden. Voorafgaand aan zo’n workshop vult elk bedrijf eerst een digitale vragenlijst in, bij wijze van Intakescan. Tijdens de workshop worden de resultaten van de Intakescan gepresenteerd. Hoe staat het met de competenties, middelen, organisatie, productiviteit en digitalisering? Op welke punten is verbetering gewenst en hoe verhoudt bedrijf X zich tot bedrijf Y? Na afloop van een workshop worden individuele afspraken gemaakt met de deelnemende bedrijven om een specifieke aanpak te bespreken.

Twee concrete instrumenten

Als onderdeel van de specifieke aanpak per bedrijf biedt Verspanen in Goede Banen op dit moment twee concrete instrumenten. De eerste is de Lean & Green-check van het Euregionale Netwerk GEP. Deze onafhankelijke check resulteert in een rapport met aanbevelingen. Vervolgens kan desgewenst een implementatieproject worden ingezet waarin de aanbevelingen in de praktijk worden gebracht. De kosten van de check (4.000 euro) worden voor de helft vergoed vanuit Netwerk GEP. Ook bij een eventuele implementatie neemt Netwerk GEP de helft van de kosten voor zijn rekening. Het tweede instrument dat kan worden ingezet, is een training waarbij verspanende vaklieden met een GoPro-hoofdcamera zelf opnamen maken van hun eigen werkplek. Aan de hand van deze beelden leren zij analyses te maken van hun eigen proces en zelf tot voorstellen voor verbeterslagen te komen. Naast de beide genoemde instrumenten kan in het kader van Verspanen in Goede Banen uiteraard worden geput uit het bestaande trainings- en dienstenaanbod van STODT en Vosteq.

Impact

De eerste Verspanen in Goede Banen-workshop vond plaats op 14 november 2018 en leverde een eerste waardevolle benchmark op, aldus Willem Lenselink. “De deelnemers waren enthousiast en de eerste individuele gesprekken worden nu gevoerd. De komende tijd gaan we meer workshops organiseren, waarbij we onze unieke benchmark verder zullen uitbreiden. We gaan ook proberen alle bedrijven die deelnemen aan de workshops te verenigen in een netwerk voor de verspanende industrie, waarin ze kennis en inzichten kunnen uitwisselen. Hoe meer bedrijven een bijdrage leveren aan ons initiatief, des te groter de impact.”

AANMELDEN