STODT eerste gecertificeerd opleider Heidenhain in Nederland

Geplaatst op: 20 oktober 2017

Heidenhain Nederland B.V. heeft opleider STODT Toekomsttechniek als eerste in Nederland de status van Officieel Opleidingspartner van Dr. Johannes Heidenhain GnbH toegekend. Het bijbehorende certificaat werd op vrijdag 29 september uitgereikt op de nieuwe STODT-vestiging in het Noord-Brabantse Best. 

Examen
Heidenhain is een toonaangevend specialist op het gebied Heidenhainvan CNC-besturingen. De genoemde certificering werd aan STODT toegekend nadat trainer/adviseur Bert Plomp in december vorig jaar met succes een ‘Prüfung’ (examen) aflegde bij het Heidenhain-hoofdkantoor in Duitsland. Om de certificering te behouden, zal STODT voortaan elke twee jaar worden onderworpen aan een borgingstoets. Bij deze periodieke test wordt ook beoordeeld in hoeverre de deelnemer zijn kennis van de jongste ontwikkelingen up-to-date heeft gehouden.

Uniek
Bert Plomp licht toe dat hij onder auspiciën van Heidenhain diverse trainingen zal verzorgen. “Het gaat in grote lijnen om programmeertrainingen en bedieningstrainingen. Dat speelt zich af op allerlei niveaus, van basisprogrammeren tot vijf-assige bewerkingen en werken met de 3D-taster. Als STODT hebben we machines waarmee we al deze trainingen in eigen huis kunnen aanbieden. Dat deden we al, maar vanaf nu kunnen we onze trainingen dus ook afsluiten met een officieel Heidenhain-certificaat. STODT is in Nederland de eerste externe opleider met deze status. Wat ons ook uniek maakt, is dat we wel vier trainers fulltime in dienst hebben die deze trainingen kunnen verzorgen.”

Kandidaat-wereldkampioen
Dat goede opleidingen ook aardige extra effecten kunnen hebben, bewijst voestalpine-medewerker Marco Quné, die momenteel een opleiding bij STODT volgt. Marco doet in oktober mee aan de World Skills in Abu Dhabi (een soort WK op het gebied van vakmanschap) in de discipline CNC frezen. Om de kans op succes te vergroten, biedt STODT deze uiterst vaardige verspaner aanvullende begeleiding in zijn trainingen voor dit bijzondere evenement.

Over Heidenhain Nederland B.V.
Heidenhain ontwikkelt en produceert lengte- en hoekmeetsystemen, impulsgevers, digitale uitlezingen en numerieke besturingen. Ze worden vooral ingezet in nauwkeurige gereedschapsmachines, maar ook in opstellingen voor de productie en verwerking van elektronische componenten en halfgeleiders.

Over STODT Toekomsttechniek
Met ruim 250 verschillende praktijkgerichte opleidingen helpt STODT Toekomsttechniek bedrijven in de maakindustrie hun productie- en engineering-processen − en daarmee hun rendement − te verbeteren. Daarnaast biedt STODT advisering op het snijvlak van techniek en organisatie.