Start Worldskills Abu Dhabi 14 t/m 19 oktober 2017

Geplaatst op: 11 oktober 2017

WorldSkills zijn de Wereldkampioenschappen voor beroepen. De eerstvolgende editie van WorldSkills vindt plaats in Abu Dhabi van 14 tot en met 19 oktober 2017.

Team NL bestaat weer uit een zeer divers team van vakjongeren, het team wordt vertegenwoordigd door 25 nationaal mbo-kampioenen van maximaal 22 jaar oud. Van lasser tot etaleur, een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd. De afgelopen maanden hebben de deelnemers zich gekwalificeerd door het winnen van voorrondes, kwalificaties en de nationale finalewedstrijden van Skills Heroes. Leer Team NL alvast kennen!

Maak kennis met STODT student Marco Quené werkzaam bij voestalpine Automotive Components Bunschoten. Marco vertegenwoordigt Team NL in het beroep CNC frezen, hij volgt zijn opleiding bij STODT Toekomsttechniek en woont in Zeewolde. Marco gaat voor goud tijdens WorldSkills Abu Dhabi, het WK voor beroepen. Hij gebruikt een techniek waarbij onderdelen uit metaal of kunststof worden gefreesd. Frezen is een verspanende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Door het kiezen van de juiste gereedschappen en het programmeren van de machine komt het werkstuk tot stand.