Prijsuitreiking landelijke finale CNC Skills Heroes

Geplaatst op: 13 maart 2017

Op woensdag 15 maart j.l. van 18.00-20.00 uur  vond de prijsuitreiking plaats voor CNC draaien, frezen en lassen bij het ROC van Twente, de Gieterij 200 in Hengelo.

Van 7 tot en met 10 maart vond bij STODT de CNC finale draaien en frezen plaats van Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren.

SkillsHeroesStudenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De opdrachten worden ontwikkeld op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. Deze wedstrijden vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land, met door WorldSkills Netherlands ontwikkelde wedstrijdopdrachten. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finales, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

SH_banner