De Maakindustrie tegen de meetlat

Geplaatst op: 17 mei 2019

De Kennissessie “De Maakindustrie tegen de meetlat” vindt plaats op woensdag 26 juni a.s. van 12.30 uur tot 16.00 uur bij Mitsubishi in Almere.

Meten
Waarom groeit het belang en impact van meten in de maakindustrie? Hoe speel je hier als maakbedrijf op in en wat vraagt dit van je medewerkers? Op woensdag 26 juni organiseert STODT in samenwerking met haar klant, Mitsubishi Almere, de kennissessie  “De maakindustrie tegen de meetlat””.

Ontwikkelingen meten en AUKOM binnen maakindustrie
In de mondiale afzetmarkt krijgen Nederlandse maakbedrijven te maken met steeds hogere eisen aan performance en kwaliteit. De nauwkeurigheid, voorspelbaarheid, potentiële afwijkingen en daarmee de te verrichten kwaliteitscontroles van hun producten vereisen significant meer precisie meetwerk en engineering. De uitdaging ligt zoals gewoonlijk niet in de meettechniek en technologie maar in de mens.
Inspelend op deze uitdaging is in 2001 een nieuwe uniforme standaard voor meettechniek, genaamd AUKOM, ontstaan. AUKOM is de allesomvattende en fabrikant neutrale meetstandaard. Zij is uitgegroeid tot een internationale standaard en wordt door Nederlandse maakbedrijven en toeleveranciers steeds meer als de meetstandaard toegepast. Waarom doen maakbedrijven dit? En is het meten met AUKOM de manier om je te onderscheiden? Wat levert meten met AUKOM in de praktijk op en wat komt erbij kijken?

Kennissessie STODT en Mitsubishi: maakindustrie tegen de meetlat
STODT is in Nederland de enige gecertificeerde opleidingsaanbieder om AUKOM cursussen te geven. Zij deelt hierin actief samen met klanten en partners de nieuwste trends en ontwikkelingen. Hierom organiseert STODT met haar klant Mitsubishi  op woensdagmiddag 26 juni de kennissessie “De maakindustrie tegen de meetlat”.

In deze sessie staan wij uitgebreid stil bij bovenstaande vragen. Eerst neemt Mitsubishi ons mee in hun visie op meten en waarom zij met AUKOM aan de slag zijn gegaan. In een korte rondleiding wordt u meegenomen hoe Mitsubishi AUKOM concreet toepast in de praktijk en wat hen heeft gebracht. Aan de hand van deze praktijkcase, inzichten en ervaringen gaan wij samen met Mitsubishi en de verschillende deelnemers gericht de discussie aan.

Aanmelden
Meld u aan via STODT t.a.v. Heleen Krim. De sessie is kosteloos en heeft een kleinschalig karakter. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers, meld u daarom snel aan!