Webinar “Meten is communiceren”

Geplaatst op: 1 january 1970

Het 10e Webinar georganiseerd door Netwerk GEP heeft als thema “Meten is communiceren”. De online training op dinsdag 4 juni a.s. start om 10.00 uur en is vanaf uw wekplek te volgen in korte sessies van 30-45 minuten. Het GEP-Netwerk biedt geïnteresseerde bedrijven en partners de mogelijkheid om informatie te vergaren op het gebied van lean, green, change management en Smart Factory. De individuele onderwerpen zijn kort en bondig.

Tijdens dit webinar “Meten is communiceren” gaat het over de moderne meettechnieken. Meten betekent ook communiceren. De metingen worden vaak voor 2 verschillende doelen gebruikt. Ten eerste de Productie ondersteunen met meetresultaten waarmee we machine instelling zo snel mogelijk “goed” krijgen en als tweede een duidelijk meetrapport voor de klant.

Hoofdthema van het Webinar is: “Hoe produceer ik nuttige meetresultaten voor de productie en voor de klant”.

Deelname aan het Webinar “Meten is communiceren” is gratis. Het aantal deelnemers voor deze Web-sessie is max. 20 personen. De presentatie is gecombineerd in het Nederlands en Duits.
Die Präsentation wird in Deutsch/Niederländisch erfolgen.

AANMELDEN

Presentator Thomas Melchert,stv.
Geschäfstführer der HWK Münster
Spreker Bert Heijenk, vakspecialist en adviseur STODT, Hengelo

De Maakindustrie tegen de meetlat

Geplaatst op: 1 january 1970

De Kennissessie “De Maakindustrie tegen de meetlat” vindt plaats op woensdag 26 juni a.s. van 12.30 uur tot 16.00 uur bij Mitsubishi in Almere.

Meten
Waarom groeit het belang en impact van meten in de maakindustrie? Hoe speel je hier als maakbedrijf op in en wat vraagt dit van je medewerkers? Op woensdag 26 juni organiseert STODT in samenwerking met haar klant, Mitsubishi Almere, de kennissessie  “De maakindustrie tegen de meetlat””.

Ontwikkelingen meten en AUKOM binnen maakindustrie
In de mondiale afzetmarkt krijgen Nederlandse maakbedrijven te maken met steeds hogere eisen aan performance en kwaliteit. De nauwkeurigheid, voorspelbaarheid, potentiële afwijkingen en daarmee de te verrichten kwaliteitscontroles van hun producten vereisen significant meer precisie meetwerk en engineering. De uitdaging ligt zoals gewoonlijk niet in de meettechniek en technologie maar in de mens.
Inspelend op deze uitdaging is in 2001 een nieuwe uniforme standaard voor meettechniek, genaamd AUKOM, ontstaan. AUKOM is de allesomvattende en fabrikant neutrale meetstandaard. Zij is uitgegroeid tot een internationale standaard en wordt door Nederlandse maakbedrijven en toeleveranciers steeds meer als de meetstandaard toegepast. Waarom doen maakbedrijven dit? En is het meten met AUKOM de manier om je te onderscheiden? Wat levert meten met AUKOM in de praktijk op en wat komt erbij kijken?

Kennissessie STODT en Mitsubishi: maakindustrie tegen de meetlat
STODT is in Nederland de enige gecertificeerde opleidingsaanbieder om AUKOM cursussen te geven. Zij deelt hierin actief samen met klanten en partners de nieuwste trends en ontwikkelingen. Hierom organiseert STODT met haar klant Mitsubishi  op woensdagmiddag 26 juni de kennissessie “De maakindustrie tegen de meetlat”.

In deze sessie staan wij uitgebreid stil bij bovenstaande vragen. Eerst neemt Mitsubishi ons mee in hun visie op meten en waarom zij met AUKOM aan de slag zijn gegaan. In een korte rondleiding wordt u meegenomen hoe Mitsubishi AUKOM concreet toepast in de praktijk en wat hen heeft gebracht. Aan de hand van deze praktijkcase, inzichten en ervaringen gaan wij samen met Mitsubishi en de verschillende deelnemers gericht de discussie aan.

Aanmelden
Meld u aan via STODT t.a.v. Heleen Krim. De sessie is kosteloos en heeft een kleinschalig karakter. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers, meld u daarom snel aan!

Open Dag STODT in Best

Geplaatst op: 1 january 1970

Onder het motto ‘Ontdek STODT’ heeft STODT op dinsdag 21 mei a.s. een Open Dag in het eigen opleidingscentrum aan De Rijn 14 in Best. Wij beschikken over een hightech machinepark en innovatief lesmateriaal met de beste vakdocenten uit de praktijk.
Tijdens de Open Dag in Best kunnen de bezoekers kennismaken met de twee belangrijkste disciplines in het studieaanbod van STODT Toekomsttechniek: CNC verspaning en meten. Leerlingen laten zien hoe CNC-machines werken, onder begeleiding van onze vakspecialisten.

Wij werken intensief samen met technologiebedrijven, opleidingsfondsen en vooroplopende kennispartners in de maakindustrie. Daarmee zetten wij de norm in nieuwe functies, normeringen en opleidingen binnen verspanen, meten en kwaliteit.

Tot ziens op de Open Dag in Best op dinsdag 21 mei a.s.

Workshop ViP | Verspanen in Praktijk – Super legeringen

Geplaatst op: 1 january 1970
In de Workshop Verspanen in Praktijk (ViP) op 16 mei a.s. komt u alles te weten over de laatste innovaties op het gebied gebied van verspaningstechniek. Wat kunt u bijvoorbeeld doen om uw verspaningsproces zo efficiënt mogelijk in te richten en op welke wijze kunt u uw spilrendement optimaliseren? In de Workshop ViP krijgt u antwoord op deze vragen. 

De WorkshopVerspaning in Praktijk (ViP)’ heeft zowel een technisch als praktisch karakter. Tijdens deze workshop wordt er dieper ingegaan op het verspanen van super legeringen zoals, Duplex, SuperDuplex en Inconel-625. Daarnaast tonen wij de laatste ontwikkelingen op het gebied van Lang spantechniek.
De workshop wordt georganiseerd door Leering Hengelo, Walter AG, CMB Direct en STODT.

Kosten voor de Workshop ViP bedragen € 75,- p.p.

Aanmelden

Programma
12.00 uur Inloop met lunch, soep en broodjes
13.00 uur Welkom en introductie
13.30 uur Draaitechniek, tooling en strategie
14.15 uur Koffie- en theepauze
14.30 uur Demonstratie draaien Duplex 1.4462
14.50 uur Freestechniek, tools en strategie
15.40 uur Koffie- en theepauze
15.55 uur Demonstratie frezen Inconel 625
16.30 uur Afsluiting met BBQ of Buffet

 

SEMINAR IBS en STODT | Voorspelbaar produceren met uw 5-assige CNC machine

Geplaatst op: 1 january 1970

Wilt u efficiënter produceren met uw 5-assige bewerkingsmachines? Wat is de werkelijke machinenauwkeurigheid en hoe kunt u dit binnen 1 minuut bepalen met een externe gekwalificeerde meet tool?
Het seminar voorspelbaar produceren met uw 5-assige bewerkingsmachine vindt plaats op donderdag 4 april a.s. in Hengelo, georganiseerd door IBS Precision Engineering en STODT Toekomsttechniek, heeft een technisch en praktisch karakter. Na afloop van het seminar heeft u meer kennis over hoe u de nauwkeurigheid van uw machine kunt meten en verbeteren, met als doel een hogere product kwaliteit tegen lagere kosten.

Programma donderdag 4 april 2019 bij STODT Toekomsttechniek, Gieterij 212 in Hengelo.

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee
09.20 uur
Welkom en introductie
09.50 uur
5-assige Machine Tool Metrologie door dhr. Hans Ott,
Director Machine Tool Distrubition IBS Precision Engineering
10.30 uur
Spindel Metrologie door Dr. Guido Florussen, Metrologie Expert IBS
11.00 uur Koffie- en theepauze
11.30 uur VCS: Volumetrische Compensatie op een CNC machine door
dhr. Frank de Korte, Product Manager Tools Siemens Nederland b.v.
12.00 uur
Klant case: Rotary Inspector en machine compensatie in de praktijk
12.30 uur
Lunch
13.30 uur Verschillende interactieve demonstraties op de 5-assige CNC machines
Rotary Inspector:

  • meten en compenseren van de rotatie-assen
  • automatische compensatie met behulp van VCS
  • 5-assige acceptance test
Spindel analyse en inspectie: dynamische en contactloos meten van de spindel
Position Inspector: snelle en eenvoudige inspectie van lineaire-assen
15.45 uur Afsluiting met hapje en drankje
Deelname kosten zijn: €100,00 p.p. (excl. btw)

Uw naam (verplicht)

Geslacht (verplicht)
ManVrouw

Bedrijf (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Factuuradres met contactpersoon (verplicht)
Naam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail*

Opmerking

Anti-spam maatregel

captcha